Helyi gazdaság

2012.11.23. 19:15

Egyszerűsödhet a kisebb vendéglátóhelyek adminisztrációja

Budapest, 2012. november 23., péntek (MTI) - A vendéglátóhelyek élelmiszerbiztonságáról szóló vidékfejlesztési miniszteri rendelet úgy módosulna, hogy a napi 29 adagnál kevesebbet előállító vendéglátóhelynek nem kell anyaghányad nyilvántartást vezetnie - az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

Budapest, 2012. november 23., péntek (MTI) - A vendéglátóhelyek élelmiszerbiztonságáról szóló vidékfejlesztési miniszteri rendelet úgy módosulna, hogy a napi 29 adagnál kevesebbet előállító vendéglátóhelynek nem kell anyaghányad nyilvántartást vezetnie - az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

A végső fogyasztóknak szánt ételek összetételére, csomagolására vonatkozó adatokat tartalmazza az anyaghányad nyilvántartás, amelynek - minőségellenőrzési céllal - mindig a vendéglátóhelyen kell lennie. A cél az, hogy a hatóság - ellenőrzéskor - nyomonkövethesse a felhasznált alapanyagot.

A vidékfejlesztési miniszter úgy kívánja módosítani a rendeletét, hogy ezt a nyilvántartást csak a közétkeztetést végző, illetve a napi 29 adagnál többet előállító vendéglátóhelyeknek kell vezetniük.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!