Építsünk kolostort – s egyben csapatot!

Miskolc – E héten megkezdődik a régészeti feltárás a szentléleki pálos kolostornál.

A miskolci Csatárlánc önkéntes csoport (régészek és építészek közreműködésével) régészeti feltárást és műemléki állagvédelmi munkálatokat szervez a Miskolc közelében fekvő szentléleki pálos kolostorrom megmentése érdekében. S bár egyre többen jelentkeznek önkéntes munkára, inkább júliusi, augusztusi időpontokat választanak, holott a munkálatokat már most megkezdik, természetesen szakemberek irányításával.

Már most kellenének

– Három héten át biztosít 5 embert a Városgazda Kht., de legalább 15-20 segítőre volna folyamatosan szükség – mondta el lapunknak Karlowits-Juhász Orchidea, a Csatárlánc alapítója és szervezője. – A régész melletti feltárás egyébként is talán a legizgalmasabb része a munkálatoknak, volna is rá jelentkező, de a diákokat, egyetemistákat még lekötik a tanulmányaik. Kivételt jelentenek a Lévay Református Gimnázium diákjai, akik egy csoportja történelemtanáruk vezetésével, valószínűleg hamarosan beállnak a „csatárláncba”. Olyanok jelentkezését várjuk, aki több napon át részt vállalnak az önkéntes munkából. A munkavégzés napi 6-7 óra. Aki a tömegközlekedési eszközzel, plusz gyalogosan nehézkes naponkénti fel- és lejutás helyett az ott alvást választja (a személy- és teherszállításhoz is szükséges volna felajánlókra), ha bevállalós, választhatja a szomszédos vendégház telkén a sátrazást, ami mellé kedvező áron reggelit és vacsorát is biztosítanak (napi 2200 forintért). De aludni lehet a vendégházban is, hozott ágynemű mellett szintén nagy kedvezménnyel.

Munkahelyi közösségeknek

– A város zajától távol eső, vadregényes környezetben szervezett önkéntes munka kiváló lehetőség a munkahelyi csapatok belső kohéziójának erősítésére, az együttműködés fejlesztésére és a csapathatékonyság növelésére. Nem utolsó sorban kiváló alkalom arra is, hogy egy-egy cég aktívan részt vállaljon a társadalmi felelősségvállalásban, azzal, hogy hozzájárul egy pusztulásra ítélt műemlék megmentéséhez, megőrzéséhez – sorolja a szervező, nagy meggyőződéssel. – Nemre és korra tekintet nélkül várjuk az önkénteseket. Mindenki számára találunk ügyességének és teherbírásának megfelelő munkát!

A részletes felhívás és a munkálatok időbeosztása!

ÉM-SzK