Építőanyag-vizsgálati laboratóriumot létesített a Holcim Miskolcon

Budapest, 2012. október 29., hétfő (MTI) – Elkészült a Holcim új, Miskolcra telepített laboratóriuma, amelynek segítségével építőanyagok széles körű, szabványok szerinti vizsgálatát végzik majd – tájékoztatta a társaság hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a miskolci labor Kelet-Magyarország és Kelet-Szlovákia nagyobb városait is gyorsan és hatékonyan ki tudja szolgálni.

A labor alkalmas lesz friss és megszilárdult beton, cement, talaj, homok, homokos kavics és kavics vizsgálatára, valamint a cement minőségellenőrzési folyamatok támogatására. A laboratórium magas színvonalon végzi a meglévő betonüzemek és a szerződött partnerek gyártásközi ellenőrzését, receptoptimalizálását, a cement- és betontechnológiai tanácsadást, valamint különböző cementtípusok összehasonlító vizsgálatát.

A csaknem 20 millió forintos beruházással készült laboratórium három szakembert foglalkoztat majd.

A Holcim Hungária Zrt. Magyarország egyik vezető cement- és betongyártó vállalata. Tavalyi nettó árbevétele 17,926 milliárd forint volt. Magyarországon a Holcim – a tavaly december végi adatok szerint – 413 embert foglalkoztat.

– MTI –