Építik az új villamospályát Debrecenben

Akt.:
Építik az új villamospályát Debrecenben
Debrecen – Péntektől lezárják Debrecenben a Dózsa György utcát, csak az ott lakók hajthatnak be. 

Elkezdődnek a 2-es villamos pályájának építéséhez kapcsolódó munkálatok június 24-én, pénteken – tudatta a sajtóval dr. Szabó József projektmenedzser.

Debreceni 2-es villamos: rajt!

E nap reggelétől közműkiváltási-, villamospálya- és útépítési munkák miatt a Dózsa György utcát a Csemete utcától a Füredi útig lezárják. A munkálatok ideje alatt a gépjárműforgalom csak az ott lakók számára lehetséges. Az autóbuszok terelőútvonalon közlekednek: a 12-es, 15-ös, 15Y-os, 31-es számú járatok a Böszörményi út felé kerülnek, a 32-es pedig az Egyetem sugárút felé. A Füredi út – Nádor utca – Dózsa György utcai csomópontban forgalomkorlátozás várható.

A villamoshálózat további bővítése (új vonal építése) egyelőre nem szerepel a város tervei között – mondta kérdésünkre dr. Papp László alpolgármester. Készül azonban az elővárosi közlekedés részletes megvalósíthatósági tanulmányterve, összekapcsolva a multimodális központ tanulmánytervével – tette hozzá. Az utóbbi a Nagyállomás közelében létesülne, egy helyre koncentrálva a távolsági, helyközi és helyi tömegközlekedés elérését.

HBN