Eperjes : Van már miért reménykedni

Szorítani kell Bujtor Istvánért, van már miért reménykedni – mondta Eperjes Károly hétfõn a veszprémi Petõfi Színház évadnyitó társulati ülésén. A teátrum mûvészeti tanácsadója azt mondta, most mindent úgy kell tenni, mintha az Igazgató Úr is itt lenne. A színházat fenntartó megyei önkormányzat közgyûlésének alelnöke a család köszönetét is kifejezte mindazoknak, akik aggódnak a mûvészért.

Jobb kedvûek lehetünk, mint néhány hete – mondta a hétfõi évadnyitó társulati ülésen a Petõfi Színházat fenntartó megyei önkormányzat közgyûlésének alelnöke, aki Bujtor István feleségével beszélt a színház igazgatójának állapotáról. Talabér Márta átadta a család köszönetét mindazoknak, akik az utóbbi hetekben aggódtak Bujtor Istvánért és szeretetüket fejezték ki a mûvész iránt.

Talabér Márta azt mondta: a család bizakodó Bujtor István állapotával kapcsolatban, türelmet kérnek, egyelõre nem akarnak hosszabb közleményt kiadni, de késõbb tájékoztatják a nyilvánosságot a mûvész állapotáról.

Eperjes Károly azt mondta a színészeknek, most mindenkinek úgy kell tennie a dolgát, mintha Bujtor István szabadságon lenne, úgy fogalmazott: szorítani kell Bujtorért, már van miért reménykedni.

A Petõfi Színházban Szabó Magda Régimódi történetével indul az évad, a darabot szeptember végén mutatják be Bereményi Géza rendezésében. Színpadon lesz az Egy édes boldog pesti nyár, majd Arthur Miller Pillantás a hídról címû mûve, a Bugyogó és a Csárdáskirálynõ is.Sporthírek