Sport

2016.12.03. 19:20

Labdarúgó NB I - A címvédő ellen sem szakadt meg a Mezőkövesd jó sorozata

Mezőkövesd - A házigazda Mezőkövesd 2-0-ra legyőzte a címvédő Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 18. fordulójában.

Mezőkövesd - A házigazda Mezőkövesd 2-0-ra legyőzte a címvédő Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 18. fordulójában.

A hazai együttes immár hét meccs óta veretlen, ezek közül ötön nyert.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencváros 2-0 (1-0)

Mezőkövesd, 3500 néző, v: Szabó Zs.

gólszerzők: Molnár G. (44.), Bacelic-Grgic (80. - 11-esből)

sárga lap: Mevongou (55.), illetve Cukic (37.), Nagy D. (79.)

Mezőkövesd:

Tujvel - Vági, Hudák, Szeles, Gohér - Kink (Pauljevic, 77.), Molnár G., Mevongou (Devecseri, 91.), Hegedűs (Tóth B., 52.), Bacelic-Grgic - Strestík

FTC:

Dibusz - Dilaver, Nalepa, Pintér (Nagy D., a szünetben), Leandro - Cukic, Lovrencsics (Radó, a szünetben), Gera, Hajnal, Rju - Busai (Böde, 64.)

Ahogy a többi mérkőzésen, a mezőkövesdi Városi Stadionban is a brazil Chapecoense játékosaira és a hétfői repülőgép-szerencsétlenségben elhunytakra emlékeztek a kezdés előtt.

A vendégek edzője, Thomas Doll eltiltása miatt nem ülhetett le a kispadra, Máté Csaba helyettesítette.

Az első félidő első fele mezőnyjátékkal telt, mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre. Fél óra elteltével aztán mindkét oldalon kimaradt egy-egy nagy helyzet, közvetlenül a szünet előtt pedig megszerezte a vezetést a hazai csapat: Pintér hibáját kihasználva Molnár lőtte a kapuba a labdát.

A szünet után inkább a mezőkövesdi térfélen zajlott a játék, de az FTC fölénye leginkább csak a labdabirtoklásban mutatkozott meg. A hazaiak többször is veszélyeztettek kontrákból, egy ilyen végén a menteni igyekvő Nagy Dominik kézzel ért a labdába a 16-oson belül. A büntetőt értékesítette a Mezőkövesd, ezzel véglegessé vált, hogy a hazaiaké a három pont.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!