Eörsi Mátyás lett az SZDSZ frakcióvezetője

Eörsi Mátyást választotta frakcióvezetőnek pénteki ülésén az SZDSZ képviselőcsoportja, általános helyettese pedig Gusztos Péter lett – jelentette be Kóka János az SZDSZ elnöke pénteki sajtótájékoztatóján. Eörsi Mátyás – aki Kuncze Gábort váltja a frakcióvezetői tisztségben – azt mondta: lendületes, látványos parlamenti munkára készül. Gusztos Péter, Pető Ivántól veszi át az általános frakcióvezető-helyettesi feladatokat.

Eörsi Mátyás a pénteki sajtótájékozatón azt mondta: tisztában van azzal, hogy eddigi politikai pályafutása legnagyobb kihívása elé néz. A párt újonnan megválasztott frakcióvezetője szerint ha az SZDSZ álláspontja eltér majd a koalíciós partnerétől, akkor a parlamenti frakció is azt képviseli majd és aszerint szavaz. Eörsi Mátyás a nyitottság fontosságát is hangsúlyozta és azt mondta, hogy nemcsak a liberálisok, hanem az egész ország érdekeit szeretné képviselni a frakció élén.

Gusztos Péter szerint frakcióvezető-helyettessé választása azt is jelzi, hogy az “SZDSZ fiatalokra nyitott párt, amely örömmel látja soraiban azokat a fitalaokat, akik dolgozni akarnak a magyar liberális párt sikeréért.”

Kóka János, a párt elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az új frakcióvezetés rendkívüli feladatot kapott, a politikai vitában következetességet, a megoldáskeresésben pedig kompromisszumkészséget várnak el tőlük.