Enyhe tél után meleg tavasz – RTL Klub

A meteorológiai szolgálat adatai szerint soha nem volt még olyan enyhe tél Magyarországon, mint most. Legalábbis azóta, amióta hivatalosan mérik a hőmérsékletet, azaz több mint 100 éve. Az előrejelzések szerint, a tavasz is jóval melegebb lesz a szokásosnál. A jövő héten már 20 fok is lehet. Ezt sokan nagyon rosszul fogják viselni az RTL Klub Híradójának nyilatkozó orvos szerint.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint januárban 6,2 fokkal volt magasabb a hőmérséklet a szokásosnál. Száz éve nem volt erre példa. Az idő most takarékoskodott az emberek helyett is. Feleannyi energiát használtak fel a háztartások. Balog Róbert, a Főtáv Zrt. pr-osztályvezetője elmondta, hogy bár azoknak, akik január 1-től nem kapnak szociális támogatást, az időjárás nem tudta ellentételezni a költségnövekedést, a többi esetben, ahol továbbra is jár valamilyen támogatás, ott a költségek alatta maradnak az elmúlt évinek.

A példátlanul enyhe tél után úgy tűnik, szokatlanul meleg lesz a tavasz is. Az enyhe idő pedig sokak szervezetét megviselheti. Dr. Lotz Tamás, a Szent Imre Kórház osztályos orvosa szerint veszélyes lehet a szívbetegségben, az asztmában szenvedő betegekre, és az agyérgörcs vagy agyvérzés gyakoriságát is növelheti.

Az előrejelzések szerint lesz olyan nap a jövő héten, amikor az ország bizonyos részein a hőmérséklet eléri majd a 20 fokot. Valószínűleg szerdán és csütörtökön lesz a legmelegebb. Az orvosok szerint azoknak kell majd a legjobban vigyázni magukra, akiknek magas a vérnyomásuk, de érdemes mindenkinek a szokásosnál jóval több folyadékot inni.