Ennyivel drágulnak az autópálya-matricák

Emelkedik május 1-tõl, a turisztikai szezon kezdetétõl az autópálya-matricák ára – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Winkler-Virág András.

Az Állami Autópálya Kezelõ (ÁAK) Zrt. kommunikációs vezetõje elmondta, hogy szeptember 30-ig maradnak a magasabb árak, utána ismét a csökkentett díjat kell majd fizetni.

1170 forintról 1530 forintra emelkedik május elsejétõl a négynapos autópálya-matricák ára. Winkler-Virág András azt mondta, hogy azért emelik az árakat a nyári turisztikai szezonban, mert a forgalom növekedésével az üzemeltetési költségek is nõnek. A többletbevételt egyrészt erre fordítják, de ez az összeg segít fenntartani a szezonon kívüli kedvezményes árakat is. Az áremelés a motorkerékpárokra is vonatkozik. A D1 kategóriás négynapos e-matrica, május 1-jétõl 585 forint helyett 765 forintba kerül.

A megemelt árak szeptember 30-ig maradnak érvényben, utána ismét olcsóban lehet majd matricát vásárolni.
– Független Hírügynökség –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s