"Ennek nem az utcán kell eldőlnie"

Szepessy Zsolt lebeszélte a hét végi tüntetés szervezőjét arról, hogy a monoki kezdeményezés mellett demonstráljanak Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter háza előtt.

– Ennek nem az utcán kell eldőlnie – mondta lapunknak Szepessy Zsolt. – Elindult egy kezdeményezés, amelynek a tapasztalataim szerint egyre nagyobb a társadalmi támogatottsága, hiszen amellett, hogy sorra kapom az e-maileket, telefonokat, és azért azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a miénkhez hasonló tartalmú önkormányzati rendeletek születnek szerte az országban. Útjára indult egy folyamat, amely megítélésem szerint az emberek többségének véleményével megegyezik. Ismételten, sokadszor szeretném hangsúlyozni, nem arról van szó a kezdeményezésünkben, hogy mindenkitől vonjuk meg a segélyt, hanem azoktól, akik képesek lennének a munkára, de nem is hajlandóak elmenni dolgozni még akkor sem, ha munkát ajánlanak nekik. Tudom, hogy ez a tervezett demonstráció is a monoki kezdeményezés mellett szólt volna, de nincs szükség arra, hogy ez az ügy kikerüljön asz utcára. Elég ahhoz egy-két forrófejű ember, hogy egy elhamarkodott kijelentésbe kapaszkodva rá lehessen sütni erre a kezdeményezésre a rasszista és diszkriminatív jelzőket. Emiatt levelet írtam a demonstráció szervezőjének és személyesen is beszéltem vezetője. A tüntetés szervezője megértette és elfogadta az érveimet és információim szerint le is mondta a demonstrációt.

Népszavazás?

Kérdésünkre Szepessy Zsolt elmondta, a népszavazási kezdeményezésük ügyében semmi fejlemény nem történt. A kérdéseket postán elküldték, választ azóta nem kaptak. A monoki polgármester szerint ősznél hamarabb nem várható, hogy elmozdulás legyen ebben az ügyben.
-bg-
hirdetés


hirdet�s