Helyi közélet

2013.09.24. 20:03

Negyedszázados testvérvárosi kapcsolat

Tokaj - Színvonalas eseménnyel köszöntötték Oestrich-Winkel és Tokaj 25 éves testvérvárosi jubileumát.

Tokaj - Színvonalas eseménnyel köszöntötték Oestrich-Winkel és Tokaj 25 éves testvérvárosi jubileumát.A Paulay Ede Színházban Májer Jánosné Arday Otilia, a Tokaj – Oestrich-Winkel Baráti Társaság elnöke köszöntötte a minap a német, osztrák (Rustról), olasz (Cormonsból) és természetesen a magyar baráti társaság résztvevőit. Ezt követően Májer János polgármester idézte fel a 26 évvel ezelőtt felvett kapcsolat körülményeit, amikor még a két ország más szövetségi rendszerben élt, majd 1988-ban aláírták a testvérvárosi szerződést Klaus Frietch akkori polgármesterrel, aki a rendezvényen büszkén viselte ezen tettéért a Magyar Köztársaság arany érdemkeresztjét. Májer János szólt arról, hogy a 25 év felhőtlenül telt el. Sokat tanultak az infrastruktúra fejlesztéséről, a város színesítéséről, és az emberek nyitottságáról. A mai napig is van mit tanulni. Ezután ajándékot nyújtott át Michael Heil, Klaus Frietch, Heinz Dieter Milke és Paul Weinmann jelenlegi és egykori polgármester uraknak. Nem maradtak ki az ajándékozásból Luciano Patat, Cormons és Gerold Stagl, Rust polgármesterei sem. A hat polgármester 1988-as évjáratú, muzeális 6 puttonyos aszút és a Tokaj Hegyalja Album reprint kiadásait kapták.

Fontos kapcsolat

Minden polgármester szót kapott a színpadon, élükön Michael Heil, akit augusztusban iktattak be. Hangsúlyozta a magyarok jelentős szerepét Németország egyesítésében. Kifejezte, hogy az ő ciklusa alatt is fontos szerepet kap majd a kapcsolat. Az általános iskola művészeti tagozatának a citera műsorát Kolozsyné Takács Éva tanította be, ami után Kiss Imola Villő hegedült. Jürgen Hoffmann, a német szervezet elnöke 30 magyar tagot tüntetett ki, akik 25 éve jelentős munkát végeznek az egyesületért. Legvégül Májer Jánosné Arday Otilia megköszönte a rengeteg szponzor anyagi segítségét és az önkéntesek munkáját, akik nélkül nem tudtak volna ünnepelni.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában