Magyarország

2010.05.14. 06:56

Ellenőrzik a kormány vagyonosodását - Népszabadság

<p>Legkorábban nyár közepén lehet eredménye a leköszönő kormánytagok vagyonosodási vizsgálatának - írja a Népszabadság.</p>

Egy-egy kormánytagnál hónapokkal tovább is húzódhat az APEH ellenőrzése, ha az érintett késlelteti a munkát, vagy olyan forrást jelöl meg a vagyon eredetének, aminek megvizsgálása időigényes, mint például egy külföldi rokontól származó vagyon esetében. A Bajnai-kormányhoz kapcsolódóan körülbelül 100 embert érint az eljárás, illetve 2008 óta még 50-100 olyan embert, akik már nem dolgoznak az államigazgatásban. A feladat egy jogszabály értelmében az Állami Számvevőszéké (ÁSZ). Ha az ÁSZ egy-egy embernél különbséget talál a tisztsége keletkezésekor született és az állása megszűnésekor készített vagyonnyilatkozat adataiban, akkor az APEH-ot kéri fel vagyonosodási vizsgálatra. Azt még nem tudni, milyen módon és mikor hozzák nyilvánosságra az ÁSZ vizsgálatainak eredményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!