Nagyvilág

2011.02.02. 11:06

Kanadába is eljutott a kolera Haitiról

<p>Kolerafertőzés miatt kezeltek egy kanadai nőt a montreali Sainte Justine kórházban - számolt be a még január elején történt esetről a kórház kedden. A beteg feltehetően Haitiben fertőződött meg a vírussal.</p>

Az egészségügyi intézmény szerint a január elsején jelentkezett náluk, heveny hasmenésre panaszkodva. Miután kiderült, hogy nem sokkal korábban Haitiben tartózkodott, az orvosok azonnal karantén alá helyezték és megkezdték antibiotikumos kezelését. A nő végül jól reagált a gyógymódra, így két nap után hazaengedték. A mostanra elkészült laboratóriumi tesztek azonban kimutatták, hogy a nőnek valóban kolerafertőzése volt.

Ez az első koleraeset Kanadában, amely a haiti járvánnyal áll összefüggésben. A karibi országban tavaly októberben bukkant fel a kolera, amelyben 209 ezren fertőződtek és több mint négyezren meghaltak. Bár a kolera kezelhető betegség, könnyen halálossá válhat, ha a fertőzött nem kap idejében orvosi ellátást.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!