Ózd: új városrész születik

A Regionális Operatív Programban az EU társfinanszírozásával valósul meg az új városrész születik projekt.

Közbeszerzési eljárás lefolytatása után, február 6-án írták alá a terek, a zöldterületek és az utak felújítása, valamint zöldterületek kialakításáról szóló generálkivitelezői szerződést. A munkaterületet február 16-án adták át a miskolci székhelyű Adeptus Részvénytársaság képviselőinek.

Még az idén avatnak

– A kivitelezők az időjárás függvényében hamarosan elkezdik a munkát, amit a tervek szerint december 15-re fejeznek be – mondta Kristonné Sipos Ágnes, a polgármesteri hivatal projektmenedzsere. – Már beköszöntöttek a szinte tavaszias napok, így, sportnyelven szólva, a rajt sem késhet.

A projekt érintett területein útfelújításokat végeznek. Kiváltképpen az autósok örülnek majd a József Attila, a Váczi Mihály, az Alkotmány és a Gyár út rekonstrukciójának. Zöldfelületet alakítanak ki a 48-as úti területen, a Petőfi téren, a József Attila úton és az Október 23. téren. A projekt megvalósulása után jelentősen megszépül megyénk második legnagyobb települése, az egykori kohászati fellegvár, melynek belvárosa és peremkerülete is folyamatosan átalakul.

K. T.
hirdetés
hirdet�s