Hamu lett a Koronából

Hamu lett a Koronából
A tulajdonos szerint több mint harmincmillió forint kár keletkezett a csütörtök éjszakai tűz nyomán az ózdi Alkotmány úton található Korona Nyomdában.

A faszerkezetű építmény egyharmada gyakorlatilag teljesen kiégett, de az épület ezen részében volt megtalálható az össze nyomdai és egyéb műszaki berendezés. Az Ózdi Tűzoltók néhány percen belül a helyszínen voltak, így azt legalább sikerült megakadályozniuk, hogy teljes egészében leégjen a ház.

Hamar odaértek

- Éjszaka 3 óra 28 perckor érkezett a riasztás, hogy kigyulladt a Korona Nyomda – mondta érdeklődésünkre Szilvai Antal, tűzmegelőzési-osztályvezető. – Nincs nagy távolság a parancsnokság épülete és az Alkotmány út között, ezért gyorsan odaértünk a helyszínre. Sajnos a fából készült ház értékeket tartalmazó részét már nem tudtuk megmenteni, hiszen innen indult el a tűz, de az épület kétharmada megmaradt. Az esettel kapcsolatban folyik a vizsgálat, de úgy néz ki: egy zárlat okozta az egészet.

Idegenkezűség kizárva

Ezt erősítették meg az Ózdi Rendőrkapitányságon is, vagyis az elsődleges helyszínelés után az idegenkezűség kizárható.

– A helyszínen lefolytatott szemle és egyéb intézkedések eredményeképp azt lehetett megállapítani, hogy a nyomdában található keringető szivattyú elektromos zárlata okozta a tüzet – nyilatkozta dr. Orosz Tibor, az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának életvédelmi alosztályvezetője. – A zárlat nyomán a kazánház meggyulladt, esetleg felrobbant, majd a mellette lévő tüzelőanyag is lángra kapott.

Ezek után kigyulladt az épület tető – és oldalszerkezete is. A tulajdonosok elmondása alapján a bennégett nyomdatechnikai gépek és egyéb berendezések összértéke meghaladta a harmincmillió forintot, személyi sérülés nem történt.

-Marosréti Ervin-