Percek, események; jegyzőkönyv

Percek, események; jegyzőkönyv
Már az első félidőben a Diósgyőrnek állt a zászló a REAC elleni vasárnapi mérkőzésen, majd Katona kiállítása után újabb erőre kapva gyűjtötte be a három pontot a DVTK.

6. perc: Vitelki eladott labdája után a játékszer Földvári közvetítésével Polonkai elé került, aki csinált két cselt, 17 méterről lőtt, de Kövesfalvi mentett.

11. perc: Sipeki cselezte be magát a 16-oson belülre, megcélozta a kaput, de Percek, események; jegyzőkönyv testéről szögletre perdült a játékszer.

16. perc: Tisza 24 méterről váratlanul próbálkozott, a kísérlet meglepte Szentpéterit, aki azonban még időben mozdult és a jobb oldali kapufára tolta a lasztit.

20. perc: A megiramodó Tiszát Nagy gáncsolta 21 méterre a REAC kapujától: a középről járó szabadrúgást Vámosi végezte el és jobbal alig tekerte a lasztit a jobb felső sarok mellé.

25. perc: Tisza-Halgas kontraakció végén a középpályás került lövőhelyzetbe, elvállalta, a laszti nem sokkal zúgott el Szentpéteri kapuja felett.

29. perc: Somorjaitól Polonkai elé került a labda a DVTK 16-osán belül, aki laposan vette célba Kövesfalvi ketrecét, de a miskolciak hálóőre a helyén volt és megkaparintotta a középre érkező játékszert.

37. perc: Óriási ziccert hagyott ki a Diósgyőr: Tisza ugratta ki remekül Horváth-ot, aki teljesen egyedült törhetett kapura, majd amikor a büntetőterületen belülre ért, laposan a jobb alsó sarkot nézte meg magának, de tévedett mintegy egy métert.

44. perc: Sipeki szabadrúgása után a labda Gáspártól Tisza elé került, aki 10 méterről remekül ollózta azt a palotaiak kapujára, ám Szentpéteri menteni tudott. A szögletet Sipeki ívelte be, Horváth F. fejelt, éppen hazai portás kezébe.

49. perc: Vámosi kezében akadt meg a laszti, miközben Török akarta elhagyni a diósgyőri védőt: szabadrúgás következhetett a REAC javára 19 méterről, Torma löketét kiütötte Kövesfalvi, Somorjai ismételhetett, de gól nem lett az akcióból.

59. perc: HorváthTisza összjáték után utóbbi lőtt 18 méterről, a REAC portása azonban vetődve hárított.

66. perc: Földvári játszott Torma elé, aki nagy helyzetbe került, laposan, 9 méterről lőtt, de gyatrára sikerült a kísérlet, olyannyira, hogy Kövesfalvi lábbal “kibikázta” a lasztit.

82. perc: Diósgyőri akció után a REAC lódulhatott meg Kövesfalvi kapujának irányába, Török szlamozott végig a vendégek fellazult védelmén, amikor utolsó emberként Katona szabálytalanul megállította. Ezért a megmozdulásért a DVTK középpályása piros lapot kapott. A szabadrúgást Torma végezhette el 17 méterről, a játékszer a léc alá tartott, de DVTK kapusa éppen ott állt és védett.

85. perc: Binder a bal oldalról remekül centerezett, belül Horváth F. érkezett egy védővel a nyakán, aki nem tudta abban megakadályozni a diósgyőri csatárt, hogy 6 méterről a kapuba csúsztassa a labdát, 0-1.

90. perc: Eldőlt! Tíz emberrel újabb találatot szerzett a DVTK: Tisza húzott a hazai kapura Virágh szorításában a jobb oldalon, a hazaiak védőjét remekül tartotta távolt magától a diósgyőri támadó, aki jobbal, 7 méterről remekül kilőtte a jobb alsó sarkot, 0-2.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó NB I., 4. forduló

Rákospalotai EAC – Diósgyőri VTK 0-2 (0-0)

Budapest, Budai II László-stadion, 2000 néző. V.: Kassai (Erős, Kelemen).
REAC: Szentpéteri (5) – Németh T. (5), Virágh T. (4), Nagy G. (5), Horváth T. (5) – Földvári (5), Cseri (5), Polonkai (6), Somorjai (5) – Torma (5), Nyerges (4). Vezetőedző: Urbán Flórián.
Diósgyőr: Kövesfalvi (7) – Farkas V. (5), Gáspár (6), Vámosi (6), Mogyoródi (5) – Halgas (6), Katona (6-2=4), Sipeki (6), Vitelki (6) – Horváth F. (7), Tisza (7). Vezetőedző: Gálhidi György.

Csere: Németh T. helyett Török a 46. (6), Farkas V. helyett Mogyorósi (5) a 63., Nyerges helyett Fekete a 66. (-), Mogyoródi helyett Farkas N. (-) a 70., Halgas helyett Binder (-) a 72., Horváth T. helyett Szirtesi (-) a 87. percben.
Sárga lap: Nagy G. a 19., Tisza a 21., Virágh a 33., Kövesfalvi az 56., Mogyorósi a 75.,
Kiállítva: Katona a 82. percben.
Gólszerző: Horváth F. (0-1) a 85., Tisza 0-2) a 90. percben.

Mestermérleg
Urbán Flórián: – Úgy érzem, kishitűen futottunk ki a pályára, több játékosom már a kezdés előtt a nadrágjába csinált. A kiállítás után úgy éreztük, a Diósgyőr megold helyettünk mindent, és megnyeri nekünk a mérkőzést, de ez sajnos nem így alakult.

 

Gálhidi György: – Úgy kezdtük a találkozót, ahogy azt kell, több helyzetet is kialakítottunk, sőt gólt is lőhettünk volna. A második félidőre nagyon feljöttek a hazaiak, és beszorítottak minket. Furcsa mód a kiállítás a hazaiakat zavarta meg inkább, belőlünk pedig kihozta azt az egységet, amit a mérkőzés előtt nem találtunk.