Helyi közélet

2008.05.27. 13:56

Ki menti meg a nemesbikki kutyákat?

<p>Miskolc, Nemesbikk - Rengeteg telefonhívást kaptak az állatsegítők a tragédia után. Most mégsincs jelentkező. Ha nem fogadják örökbe a nemesbikki kutyákat, elaltatják őket.</p>

A nemesbikki tragédia után rengeteg telefonhívást kapott a Miskolci Állatsegítő Alapítvány. A betelefonálók legtöbbje azt a véleményét osztotta meg az alapítványiakkal, hogy a kutyák nem hibásak. És kiegészítették – egyebek között – azzal: ők szívesen örökbe fogdanának egyet közülük.
Hol tartunk most? – kérdeztük Kisfalvi Nyinát, az alapítvány alelnökét. Megtudtuk: a boncolási jegyzőkönyv alapján a tizenhárom eb közül kiválasztották azt a hat kutyát, amely a kisfiú életét kioltó sérüléseket okozhatta. Ezek a kutyák, ha veszélyes ebbé nyilvánítja őket a helyi jegyző, akkor a rendelkezések szerint örökbeadhatók.

Vagy gazda, vagy...

Az örökbefogadónak nagykorúnak, büntetlen előéletűnek, veszélyes eb tartása terén tapasztaltnak kell lennie, eleget kell tennie az ivartalanítási kötelezettségnek, rendelkeznie kell a tartáshoz megfelelő körülményekkel.
Ha nem lesz gadájuk a kutyáknak, a hatályos rendelkezések alapján a karanténozási idő lejárta után elaltatják őket. Kisfalvi Nyina elmondta: a Miskolci Állatsegítő Alapítvány nem tud olyanokról, akik ezen feltételek mellett örökbefogadnának nemesbikki kutyát. Hogy az idő ne lehessen akadály az örökbefogadásnál, az alapítvány annyit tehet és tesz, hogy három hétig a 13 kutya tartási költségeit kifizeti. Erről megállapodtak a tiszalúci gyepmesteri telep vezetőjével. A kutyák tehát ott várják, hogy mi lesz a sorsuk. A tragédiában nem közvetlenül résztvevő hét kutyából négynek már találtak gazdát, ők Vasadra kerülnek.

Az alapítvány telefonszámai:06/30-232-18-90, 06/30-945-34-44

Szabados Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában