Energiatakarékos épületben a Foglalkoztatási Főosztály

Az átadás pillanata
Az átadás pillanata - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Közel 100 millió forintos épületenergetikai felújításon esett át az elmúlt hónapokban a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályának (korábbi nevén munkaügyi központjának) épülete.

A projekt csütörtöki zárórendezvényén Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő elmondta: a kormány nagy gondot fordít a középületek felújítására, azon belül az energiahatékonyságra. Ezt szolgálják például a megújuló energiákra épülő megoldások, a most felújított épületnél a napelemek.

Dr. Stiber Vivien, a Miskolci Járási Hivatal vezetője jelezte: a miskolci Foglalkoztatási Főosztály országos szinten is az egyik legforgalmasabb hivatalnak számít: évente több mint 10 400 regisztrált álláskereső, 4700 közfoglalkoztatásban részt vevő fordul meg itt, és az osztály dolgozói 2100 foglalkoztatóval tartják a kapcsolatot.

Fotók: Bujdos Tibor Fotók: Bujdos Tibor ©

Juhász István, a DTRT Vízépítő Kft. értékesítési vezetője a beruházásról szólva elmondta: megtörtént az épület lábazatának vízszigetelése, a homlokzat és a tetőszerkezet hőszigetelése, a nyílászárók cseréje.

Továbbá napelemeket szereltek föl és új villámvédelmi rendszert alakítottak ki. Ezenkívül a teljes épületgépészeti felújítást is elvégezték.

ÉM-HE
hirdetés


hirdet�s