Energiahatékonysági beruházásokat valósít meg a Klik

Budapest, 2015. március 11., szerda (MTI) – A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) idén márciustól 21 intézményt, 18 települést és 12 tankerületet érintő, évi több száz millió forintos megtakarítást jelentő, 2,7 milliárd forintos energiahatékonysági beruházást valósít meg.

A központnak az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint a projektnek köszönhetően csaknem 4500 tanuló és 500 pedagógus tanulhat, illetve dolgozhat jobb feltételek között.

Az intézményekben többi között homlokzati hőszigetelés, nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés, továbbá napelem- és napkollektor-telepítés valósul meg. A munkálatok idén márciusban kezdődnek, és előreláthatóan július 31-ig fejeződnek be.

Kiemelték: az intézményekben megvalósuló fejlesztések hozzájárulnak a környezetterhelés csökkentéséhez, továbbá jelentős költségcsökkentést eredményeznek, ami akár évi 100 milliós megtakarítást jelent.

Emellett az iskolások környezete, illetve a pedagógusok munkakörülményei is javulnak. A kivitelezés nagyrészt helyi vállalkozók végzik, ez a környék gazdaságának fellendülését is segíti – jelezték. A programmal a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben lévő – Nógrád, Heves, Bács-Kiskun, Borsod, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés – megyék intézményeinek és Pest megyei iskolák energiahatékonyságát segítő beruházásait támogatják.

– MTI –

Címkék: , , ,