Energetikai felújítás a barcikai Kazinczy Ferenc Tagiskolában

By Göndör Judit
Akt.:
Fotó: O Pont
Fotó: O Pont - © Fotó: O Pont
Kazincbarcika – Elkezdődött a komplex épületenergetikai korszerűsítés a Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolájában.

A projektet az Európai Unió és a Magyar Állam 101 millió forinttal támogatja.
A beruházás célja, hogy az oktatási intézményben olyan felújítások valósuljanak meg, melyek hosszú évekre, évtizedekre garantálják a korszerűbb és hatékonyabb energia felhasználást. A munkálatok már megkezdődtek és  várhatóan szeptember közepéig tartanak majd. Ez idő alatt sor kerül a nyílászárók teljes körű cseréjére, komplex homlokzati hőszigetelésre és a fűtési rendszer szabályozhatóvá tételét is tartalmazza a felújítás. Ez utóbbit termosztatikus radiátorszelepek beépítésével valósítják meg. A beruházás összértéke közel 128 millió forint, az Európai Uniós pályázaton nyert támogatási összeg több mint 101 millió, amihez majd 27 millió forint önrészt biztosít Kazincbarcika önkormányzata. Az érintett oktatási intézmény tanulói, pedagógusai, szülői közössége nagy örömmel fogadták a felújítás hírét, hiszen a munkálatok őszi befejezését követően egy kívül-belül megújult iskola várja majd az új tanévben a nebulókat.
A projekt az Európai Unió támogatásával és a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg, a látványos nyitórendezvényre pedig június 3-án került sor az intézmény aulájában.    
További információ: www.kazincbarcika.hu.

– G. J. –