Energetikai fejlesztések Répáshután

Az ünnepélyes szalagátvágás pillanata
Az ünnepélyes szalagátvágás pillanata
Répáshuta – A település általános iskolája, óvodája és tornaterme is megújult.

Répáshuta önkormányzata 2015 augusztusában pályázatot nyújtott be „Répáshuta Község Önkormányzat középületeinek energetikai fejlesztése” címmel. A KEOP, 100 százalékos támogatottságú európai uniós projekt keretében az önkormányzat bruttó 48 012 908 forint támogatást nyert el.

A korszerűsítés a település általános iskoláját, óvodáját és tornatermét érintette. A beruházás keretében megtörtént az épületek külső homlokzatának teljes hőszigetelése, az ingatlanok tetőterének szigetelése, valamint kicserélték a három épület összes nyílászáróját. A három intézmény fejlesztése révén több mint 1,5 millió forint energiaköltséget takarít meg az Önkormányzat.

Az energetikai beruházások átadó ünnepségét december 11-én tartották meg Répáshután a megújult tornateremben. Az esemény elején Erdős Tamás, a település polgármestere köszöntötte a megjelenteket és foglalta össze a községben megvalósult fejlesztéseket. Elmondta, hogy az óvoda, az iskola, és a tornaterem energetikai korszerűsítése mellett állami támogatásokból a település konyhája is megújult, valamint egy kisbuszt is tudtad vásárolni az elmúlt időszakban.

Összefogó, közösen gondolkodó

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszter-helyettese, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője átadó beszédében a beruházás jelentősége mellett kiemelte, hogy Répáshután egy összefogó, közösen gondolkodó, a célért közösen dolgozó emberek laknak.

Ezt követően Erdős Tamás és Tállai András a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadta az elkészült fejlesztéseket. A hivatalos program után tartották meg a településen az Idősek Napját.

ÉM