Energetikai fejlesztés Bodrogolasziban

Bodrogolaszi – Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a közelmúltban 21,5 kW-os napelemes rendszer telepítése valósulhatott meg Bodrog­olasziban a Széchenyi 2020 program keretében.


A település önkormányzata a Környezet és Energia Operatív Program pályázati segítségével napelemes rendszert telepített annak érdekében, hogy a polgármesteri hivatal, iskola és az óvoda villamosenergia-fogyasztásának nagy része megújuló energiából származzon, ezáltal hozzájáruljon a környezetvédelemhez, valamint a működési költségeit is csökkenteni tudja.

Ennek köszönhetően Bodrogolaszi önkormányzata 2015 májusában 16,13 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

A fejlesztés eredményeként üzembe helyeztek egy 21,5 kW teljesítményű napelemes rendszert, amely évente összesen 22 ezer KWh áramot fog termelni, mellyel az önkormányzat jelentős villamosenergia-megtakarítást tud elérni.

A beruházás további eredménye, hogy évente a települési önkormányzat 20,38 tonnával képes csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.

ÉM