Énekel a miskolci fenyőfa

Akt.:
Már készül az adventi té
Már készül az adventi té - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Ilyen még sosem volt: dalra fakad a város karácsonyfája.

November 26-án indulnak az idei miskolci adventi programok. Idén is a Szent István tér ad neki otthont, itt állítják fel Magyarország első éneklő fenyőjét, melyen az első napon a Miskolci Nemzeti Színház kórusa lép fel. A tíz méter széles alapon nyugvó, hét méter magas, fenyőfa alakú színpad díszítéséhez többek között két és fél tonna fenyőágat és háromszáz méter világító füzért használtak fel – hangzott el a programokat beharangozó sajtótájékoztatón.

/kepek/8995545

Az éneklő fenyő a város karácsonyfájaként a munkahelyek és intézmények közösségeit várja, a csapattagok közösen énekelhetnek, és ötletes koreográfiával mutathatják meg egyéniségüket az ország első, életre keltett karácsonyfájának díszeként. Jelentkezni a miskolci különlegesség Facebook-oldalán lehet (az oldalt „Éneklő Fenyő” néven keressék).

Hétről hétre

A városi díszkivilágítást jövő hétfőn, délután öt órakor kapcsolják fel, ezzel kezdődik meg az Advent Miskolc 2018 programsorozat. A hagyományokhoz híven a város adventi koszorúján idén is hétről-hétre meggyújtják majd a gyertyákat, de lesznek koncertek és jótékonysági programok is. Ezek egyike lesz a Szeretet Sütigyárban, ahol november 28-án az Észak munkatársai is segítik a munkát.

ÉM-TÁ


A napokban építették fel a karácsonyi piramist a Szent István téren
Miskolc - Az ünnepi fények felkapcsolásával kezdődik a miskolci advent. A közösségek adventjére várja a gyermekeket, diákokat, valamint a cégek, vállalatok, multik, vagyis a munkahelyek és az intézmények csapatait Miskolc önkormányzata és a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete. A programok no...