Endurocross: bajnoki forduló Dédestapolcsányban

Május 6-án Dédestapolcsány lesz a helyszíne az endurocross bajnokság 4. fordulójának. Mintegy száznegyven motoros várható jövő vasárnap a borsodi településre, ahol nemrég készült el a motocross pálya.

Sziklavári Istvánné, a rendező Mx-Racing SE elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a viadal két részből áll majd: 11 órától az ifjúságiak (6 és 14 év közöttiek) startolnak, az ő futamuk harminc perces lesz, s csak a pályán fognak körözni. A nagyok, az I., a II., a III. osztályúak, illetve az old boyok délben rajtolnak, s kilépnek az ,,aréna” keretei közül, húzzák majd a gázt a csak erre az időtartamra és erre a viadalra engedélyezett, szalagozott erdei utakon is. Számukra a pálya így mintegy 8 km lesz; érdemes tudni, hogy az itt indulók tankolhatnak, depózhatnak közben, ami beleszámít az idejükbe.

Sziklavári vezet

Mint az kiderült, a Magyar Köztársaság Endurocross Bajnoksága tíz fordulóból áll, és a dédesi lesz a negyedik ,,kanyar”. Ami ugyancsak lényeges, hogy három kört követően abszolutban az Mx-Racing SE versenyzője, Sziklavári István áll az élen, aki szeretné ezen pozícióját tovább erősíteni.

A belépő ára 500 forint – amely tombola is egyben -, ám 14 év alattiaknak ingyenesen lehet megtekinteni a versenyt. A szervezők ezúton is felhívják a figyelmet a rendszabályok betartására, és a környezet védelmére.