Készenléti Rendőrség: ittas járművezetőt állítottak elő

By cziffraandi
Akt.:
Abaújkér – A rendőrök egy járművét ittasan vezető férfit állítottak elő, aki Abaújkér és Hernádcéce települések közötti útszakaszon közlekedett.


Az észak-magyarországi régió közrendjének, közbiztonságának megerősítésére vezényelt Készenléti Rendőrség bevetési egységeinek munkatársai 2014. június 15-én az Encsi Rendőrkapitányság illetékességi területén láttak el szolgálati feladatokat.

A rendőrök szolgálatuk ellátása során 4 óra 55 perckor Abaújkér és Hernádcéce települések között haladtak járművükkel, amikor egy út szélén parkoló autóra figyeltek fel. A járőrök megálltak és igazoltatták a benne tartózkodó férfit, akinek viselkedése zavartnak tűnt, illetve a feltett kérdések során válaszaiban ellentmondásba keveredett abban a tekintetben, hogy a saját tulajdonát képező autót ki vezette.

A rendőrök felhívták figyelmét a férfinek, hogy ebben az állapotban az autót nem vezetheti, amelyet látszólag tudomásul is vett.

A járőrök ekkor továbbindultak, azonban figyelték az igazoltatott személyt, aki rövid idő múlva tovább is hajtott gépjárművével.

Ekkor az egyenruhások megfordultak, megállították és légalkohol mérést végeztek a 36 éves V. Endre szalaszendi lakossal szemben, ami a sofőr ittasságát mutatta.

Az ittas vezetőt a rendőrök az Encsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –Encs.
BOON.HU


hirdetés