Kamionnal ütközött frontálisan a havas 3-as számú főúton

Akt.:
Kamionnal ütközött frontálisan a havas 3. számú főúton - Illusztráció
Kamionnal ütközött frontálisan a havas 3. számú főúton - Illusztráció
Miskolc – Erősnek találta a bíróság az első fokon kiszabott büntetést.

A másodfokú bíróság ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, aki olyan súlyos balesetet okozott az általa vezetett gépjárművel, melynek következtében öt utasa megsérült. Az ügyben az Encsi Járásbíróság hozott első fokon ítéletet. Az elsőfokú határozat szerint 2016. január 15-én a vádlott és öt utasa a 3. számú főúton egy Ford Tranzit gépkocsival közlekedtek.

A vádlott nem az időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg gépjárműve sebességét, és a havas latyakos úttesten áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy kamionnal. Az ütközés miatt a vádlott és az által vezetett autó utasai megsérültek, csonttörést, zúzódásokat szenvedtek. Az elsőfokú bíróság a fenti bűncselekmények elkövetése miatt 1 év fogházbüntetésre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a vádlottat. A szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság ítéletével szemben az ügyész a büntetés súlyosítása miatt terjesztett elő fellebbezést.

Eltúlzott büntetés

A másodfokú bíróság kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes, a következtetés helytálló, de a kiszabott büntetés eltúlzott. A törvényszék figyelemmel az enyhítő körülményekre, arra, hogy a vádlott rendezett körülmények között él, dolgozik, munkájáról a munkáltatója pozitív véleményt adott, és tekintettel arra is, hogy a férfi megbánta tettét, a kiszabott közúti járművezetéstől eltiltás büntetést 2 évre enyhítette. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek nincs helye.

ÉMEncs.
BOON.HU


hirdetés