A szülőföld visszajön az álmokban

Gyerekek műsora
Gyerekek műsora - © Fotók: Ádám János
Szalaszend – Szombaton kettős ünnepet tartottak a II. Szalaszendi elszármazottak találkozóján.

A szalaszendi Kastélykertben falunapon találkozhattak a régi és jelenlegi szalaszendiek, miközben augusztus 20-ára is emlékeztek. Kitüntették a település nagyjait és műsorral szórakoztatták az egybegyűlteket. Az ünnepségen megjelent dr. Túrós András tábornok, a település díszpolgára, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is.

Visszahúzott a szívük

– Mi Szalaszenden nőttünk fel, innen indultunk el különböző életpályákon és ide térünk vissza – mondta köszöntőjében dr Tóth István, Szalaszend polgármestere.

talalkozo-14-aj_650

– Tavaly azt mondta nekem az első találkozón egy gyermekkori cimborám: polgármesterem, örülök, hogy hazajöttem! Kicsit elérzékenyülve annyit tudtam neki válaszolni, hogy számunkra nagy öröm és megtiszteltetés, hogy haza jöttél ide. Köszönöm mindenkinek, hogy ma megvalósult a szalaszendi lakosok és az elszármazottak találkozása, hogy tudnak beszélgetni és jól érezhetik magukat.

Felújításokra lenne szükség

– Az ember bárhol jár a világban, a szülőföldjét nem tudja elfelejteni, mert az álmokban mindig visszaköszön. ­Összeköt minket a nagyobb térség, Abaúj, és ez a település. Tavaly átadtunk egy utat és folyik a Polgármesteri Hivatalnak a felújítása. Most itt van előttünk a kastély és a központi költségvetés nem járult hozzá a renoválás terveihez. A másik fájó pont, a két templom, amire eddig nem sikerült pénzügyi támogatást szerezni, de nem adjuk föl – mondta az ünnepségen dr. Hörcsik Richárd, Abaúj és Zemplén térség országgyűlési képviselője, Szalaszend díszpolgára.

DAEncs.
BOON.HU


hirdetés