Encs hírei

2017.11.01. 12:13

Megújulhat Bereten a közösségi ház

Beret - Hamarosan kezdődhetnek a munkálatok. A település pályázati pénzből fejleszthet.

Beret - Hamarosan kezdődhetnek a munkálatok. A település pályázati pénzből fejleszthet.

Örömmel újságolta Lovas Pál, Beret polgármestere, hogy nemsokára szép új és tágas közösségi háza lehet a településnek. A mostani épület felújítására és átalakítására ugyanis 30 millió forintot nyertek egy EFOP-os pályázaton, és ha az összeg megérkezik, már kezdődhetnek is a munkák.

Egy 200 éves vályogépületről van szó, mely egykoron cselédlakás volt, majd a tanácsrendszerben kulturális célokat szolgált. Az utóbbi években ugyan történt részleges felújítás, de a kultúrterme túl kicsi, a Mikulás-ünnepségen például nem fér el benne minden gyerek és a szüleik, nagyszüleik.

Fotó: Bujdos Tibor

Az átalakítás után azonban lesz elég hely a község kulturális rendezvényeinek megtartására, a megyei könyvtártól pedig 3 millió forintot kapnak könyvek és számítógépek vásárlására. Szeretnének majd foglalkozásokat is tartani itt gyereknek és idősebbeknek egyaránt. Az épület előtt közösségi teret alakítanak majd ki, vele szemben pedig egy parkolót.

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!