Vannak még csodák itt is!

Akt.:
Vannak még csodák itt is!
Emőd, Gelej, Miskolc – A 3 gyermekes családnak nincs hol laknia, de lehet, hogy megoldódik a problémájuk.

Most következő történetünkre igazán ráillik az a jelző, hogy mesebeli. Egy nagy szegénységben élő, háromgyermekes, emődi család életéről forgatott az egyik tévéstáb. A film felkerült a Borsod Online-ra, ahol sokan olvasták. Közöttük egy polgármester is, aki rögtön segítő kezet nyújtott.

De kezdjük az elején!

– Az évek során házról házra, albérletről albérletre jártunk – meséli az édesanya, Vályiné Borbély Katalin. Legutóbb Bükkaranyoson laktunk egy téliesített hétvégi házban, de amikor húsvétkor elutaztunk, feltörték a házat, és szinte mindent elvittek vagy tönkretettek. Kénytelenek voltunk anyósomékhoz költözni Emődre, de onnan is hamarosan el kellett jönnünk, hiszen egy szoba-konyhában laktunk 8-an. Találtunk Emődön albérletet, de itt nincs áram, és hamarosan elárverezik az ingatlant. Nekünk pedig ismét költöznünk kell, de nincs hová – sorolja az édesanya.

Megtudjuk: három kislányuk van, 9, 8 és 5 évesek. A férje közmunkás, ő pedig nem tud munkát vállalni, mert óvodás kislánya asztmás, aki bármikor befulladhat. Még szerencse, hogy a család segítséget kap a Zsófi – CsodaVár Egyesülettől: ruhákat, élelmiszereket, tüzelőket.

Van megoldás

A napokban levél érkezett szerkesztőségünkbe a geleji polgármestertől, Demeterné Nyeste Erzsébettől, aki azt írta, Gelej szívesen befogadná a jelenleg üresen álló szolgálati lakásába a családot. Albérleti díjat sem kellene fizetniük és munkalehetőség is van a településen.

Felhívtuk a polgármestert, és kiderült, kétéves programról van szó, aminek az a célja, hogy ne néptelenedjen el a település. Olyan gyermekes családoknak nyújtanak segítséget, akiknek legalább két 6 éven aluli gyermekük van, vagy egy, de még egyet vállalnak. A program rendkívül sikeres, eddig 10 családot fogadtak be. Lapunk segített abban, hogy a család és a polgármester egymásra találjon. A személyes találkozás még hátravan.

A fejleményekről természetesen a későbbiekben beszámolunk.

ÉM-HE


Kilátástalan helyzetben a háromgyerekes emődi család

Három kislányt nevel nagy nélkülözésben Emődön egy fiatal házaspár. Az albérletben, amelyben élnek nincs áram, a házat a bank árverezi. Ha valaki megveszi, menniük kell, de három gyerekkel aligha van esélyük másik albérletet találni. Helyzetük kilátástalan.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Emőd.
BOON.HU


hirdetés