Emmi: jelentősen csökkent az igazolatlan iskolai hiányzások száma

Akt.:
Illusztráció - Jelentősen csökkent az igazolatlan iskolai hiányzások száma
Illusztráció - Jelentősen csökkent az igazolatlan iskolai hiányzások száma - © Fotó: frissujsag.ro
Budapest, 2014. szeptember 28., vasárnap (MTI) – Átlagosan mintegy 15 százalékkal csökkent az iskolákban az 50 órát meghaladó igazolatlan hiányzások száma a 2013-14-es tanévben az azt megelőzőhöz képest – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyi államtitkársága vasárnap az MTI-vel.

A kormány 2010-ben döntött arról, hogy a tanköteles korú gyermekeknél a rendszeres iskoláztatáshoz köti a családi pótlék kifizetését. Így ma már – életkortól, szociális helyzettől függetlenül – felfüggesztik a családi pótlék utalását azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke több mint 50 órát hiányzik igazolatlanul – emlékeztettek.

A közleményben idézték Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt, aki szerint ennek a szabályozásnak is köszönhető, hogy mára jelentősen csökkent az iskolai hiányzások száma.

Míg a 2009-10-es tanévről a 2012-13-asra 35 százalékkal, addig az idén júniusban véget ért 2013-14-es tanévre további 15 százalékkal csökkent átlagosan ez az arány – ismertették az adatokat.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s