Friss hírek

2008.12.22. 12:49

Vita a fellegek felett: kezdődik a német politikus pere

<p>Hétfőn kezdődik a német fővárosban annak a parlamenti képviselőnek a pere, akit egy légiutaskísérő jelentett fel. A stewardess szerint a szociáldemokrata politikus egy vitát követően el akarta gáncsolni őt.</p>

A berlini szövetségi parlament, a Bundestag pénteken már "lehúzta a rolót" és a honatyák megkezdték karácsonyi szünetüket. Kivételt képez Steffen Reiche, akinek hétfőn kell a bíróság elé állnia "testi sértés kísérlete" miatt.

A 48 esztendős férfit -Brandenburg tartomány korábbi oktatásügyi miniszterét- azért jelentette fel egy légikisasszony, mert a parlamenti képviselő állítólag egy vitát követően bosszúból el akarta gáncsolni a stewardesst. A nézeteltérés abból származott, hogy a turistaosztályon utazó egykori lelkész az első osztály mosdóhelyiségét akarta igénybe venni, amit megtiltott neki az utaskísérő hölgy.

A német bíráknak nem lesz könnyű dolguk, hogy kiderítsék mi is történt valójában 10 ezer méter magasságban, Brüsszel és Berlin között: amint egy fővárosi rádiótudósító szellemesen megjegyezte, bármilyen ítélet is szülessék, az alperesnek és a feljelentőnek is repülnie kell a döntés után is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!