Emlékkoncert a szolgálatteljesítés közben elhunyt tűzoltók emlékére

Emlékkoncerttel, némán villogó lámpájú tűzoltóautókkal emlékeznek szerdán a tűzoltók a műegyetemi tűzben elhunyt három társukra és azokra a kollégáikra, akik szolgálatteljesítés közben vesztették életüket. Az emlékkoncert este fél nyolckor kezdődik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem “K” épülete előtt.

A koncerten fellép többek között Takács Tamás, Török Ádám, Kalapács József és a Központi Tűzoltózenekar. Az utolsóként fellépő Flórián Band utolsó dala után a tűzoltóautók némán villogó kék lámpái emlékeztetnek majd arra a percre, amikor – 2006. augusztus 8-án este – az első tűzoltóraj megérkezett a Műegyetemhez, hogy esküjükhöz híven életük kockáztatásával az emberi élet mentésére induljanak – mondta a Független Hírügynökségnek Kis-Guczi Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság kommunikációs osztályának munkatársa.

A Műegyetem pincéjében található lőtéren tűz ütött ki egy éve, a labirintusszerű járatokban öt tűzoltó rekedt bent. Eszméletlen állapotban hozták őket a felszínre társaik, hármukon már nem tudtak segíteni.Sporthírek