Helyi közélet

2008.06.26. 17:18

Infarktus: inkább a fronttól

<p>A napok óta tartó hőség, ellentétben feltételezésünkkel, a B.-A.-Z. megyei kórház kardiológiájának intenzív részlegén nem emeli a napi forgalmat. <BR /></p>

A napok óta tartó hőség, ellentétben feltételezésünkkel, a B.-A.-Z. megyei kórházkardiológiájának intenzív részlegén nem emeli a napi forgalmat.
- Ide zömmel infarktusos betegek érkeznek, három megyéből. Régi megfigyelésünk, ha már beáll a hőség, az nem befolyásolja a betegforgalmat. Szemben a frontokkal, egyébként jellemzően inkább a hideg frontokkal: amikor a rádió jelzi a front közeledtét, nálunk akkor már több a beteg. A múlt héten a napi átlagos 2-3 infarktusos eset helyett 7-8-at láttunk el, tegnap talán 4-et - tájékoztatott dr. Stefán János főorvos.

A kardiológus szakember a legáltalánosabban adható tanácsnak azt tartja, hogy a legmelegebb órákban nem kell napra menni. A folyadékpótlás is fontos persze, de beteg embereknek érdemesebb egyéni tanácsot kérniük az orvostól. Egy szívbeteg számára, aki egyébként is vizesedik, nem lehet például nyakló nélkül folyadákot inni, miként a sópótlással is vigyázni kell. A buborékmentes ásványvíz mellett egyébként még a legjobb a (nem erős), langyos tea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában