Friss hírek

2009.07.08. 13:04

Szolnoki rendőrök számoltak fel egy budapesti droglabort

<p>Egy budapesti bérházban működött az a droglaboratórium, amelyet szolnoki rendőrök számoltak fel nemrég. A nyomozás tavaly decemberben indult az ügyben, miután Jász-Nagykun-Szolnok megyében 250 extasy tablettát találtak egy kocsiban közúti ellenőrzéskor. Július 2-án jutottak el a rendőrök a budapesti droglaborhoz. Eddig több mint 80 millió forint értékű kábítószert foglaltak le az ügyben, a nyomozás még tart. Összesen 15 ember ellen indítottak eddig eljárást, négyen közülük előzetes letartóztatásban vannak. Az ügyről szerdán számolt be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.</p>

A droglaboratóriumra július másodikán találtak rá a rendőrök egy budapesti bérházi lakásban, amelyet egy budapesti férfi bérelt. A jól felszerelt laborban többféle kábítószert, egyebek mellett amfetamin-származékokat állítottak elő egy rendkívül robbanásveszélyes technológiával. A labor kialakításához komoly szaktudásra volt szükség, a felszerelés azonban a kiskereskedelemben is beszerezhető.

A nyomozással kapcsolatban Fekete Miklós, a Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója elmondta: december 30-án egy közúti ellenőrzésen 250 extasy-t találtak egy kocsiban, a sofőr ellen eljárást indítottak. A nyomozás során a rendőrök márciusban eljutottak egy budapesti lakáshoz, ahol 80 millió forint értékben foglaltak le kábítószert.

Május elején, ugyancsak a fővárosban, egy családi házban marihuánaültetvényt találtak, harminc tő növényt foglaltak le. A droglaborra ezek után, július 2-án csaptak le Budapesten. Termesztők, a vegyi anyagokat előállítók, valamint terjesztők és fogyasztók ellen indítottak eljárást - közölte Fekete Miklós. Hozzátette: szervezett társaságról van szó. A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy a droglaborban mennyi és pontosan milyen kábítószereket állítottak elő.

Egyelőre azt sem összesítették, hogy mennyi jövedelme származhatott a társaságnak a drog előállításából és terjesztéséből. A nyomozás még tart, eddig 15 gyanúsítottja van az ügynek, budapestiek és szolnokiak, négyen közülük előzetes letartóztatásban vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!