boon-sportoldal

2008.11.28. 12:32

Nem kellene veszni hagyni

<p>A salakmotoros lengyel II. ligában a felsőházi rájátszás után a második helyen zárt a Speedway Miskolc.</p>

Ez a pozíció osztályozót ért az I. liga utolsóelőtti (7. helyezett) csapata, vagyis a GTZ Grudziadz ellen, azonban a miskolci együttes nem vállalta a párharcot...
– A szezon végére kifulladtunk – tekintett vissza Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc csapatvezetője. – Azonban ez a teljesítmény az eddigi legjobb szereplésünk a ligában, így nincs okunk a szégyenkezésre, mert egy ilyen nívós sorozatban ez egy szép és értékes siker. Sajnos jöttek a sérülések, a formaingadozások és az anyagiak hiánya is szerepet játszott, hogy az év vége nagyon nehézkesre sikeredett. Alapvetően egy támogató felelőtlen ígérte következtében kerültünk ebbe a szituációba, és még most is azon fáradozunk, hogy a jövő építése mellett mindenki felé tisztességesen letudjuk az idei szezont is... Egy dolgot tudomásul kell venni, és a sportágtól ez elvitathatatlan. Az, hogy a lengyel a világ salakmotoros elitbajnoksága, melyben az összes világsztárnak bérelt helye van. Óriási a marketingértéke és nemcsak Lengyelországon belül, és nekünk, egy miskolci csapatnak ebbe a sorozatba sikerült immár több éve bekapcsolódnunk. Ez azért is nagyon fontos, mert a magyar speedway is ezen a vonalon keresztül tud a nemzetközi vérkeringésben benne maradni. Éppen ezért furcsa, hogy nem nagyon nyitogatják ránk az ajtót a szponzorok, bár mindenki örül a sikereinknek és kitartásunknak.

Mi hoz a jövő?

– Az utóbbi időben azt tapasztalom – és emiatt hiszek is benne –, hogy konkrét lépések történnek abban az irányban, hogy Miskolcnak új salakmotoros létesítménye legyen – mondta Jacsó Tibor a jövőt firtató kérdésünkre. – Ahhoz, hogy ennek legyen értelme és működni tudjon életben kell tartani a Speedway Miskolcot. Egyébként a város jövőre ismét két nagy nemzetközi eseménynek lesz a házigazdája, hiszen elnyertük a junior világbajnokság egyik elődöntőjének, illetve a páros Európa-bajnokság döntőjének rendezési jogát. Mivel a népkerti pályának még két évig van nemzetközi licence, így biztosan lesz hol megrendeznünk a viadalokat. Aztán az is terveink között szerepel, hogy megvásároljuk az úgynevezett AIR Fence-t, azaz azt a légzsákot, mely a pálya palánkját borítja. Jelzem ez sem olcsó mulatság.

Több segítség kell

„A fennálló nehézségek ellenére nem tudunk másban gondolkodni csak abban, hogy folytatjuk a lengyel ligát is – folytatta Jacsó Tibor. – Mert nem szeretünk veszíteni, sem a pályán, sem azon kívül. De ehhez a miskolci önkormányzat segítségén, és néhány ember lelkesedésén és támogatásán kívül több kell, és itt a helyi gazdasági élet szereplőinek anyagi szerepvállalására gondolok. Az egész salakmotoros történetben sokkal több is van, mint ahová eddig eljutottunk. De már van egy érték, melyet nem kellene veszni hagyni, mert eddig is és ezután is itt, Miskolcon akarjuk megvalósítani az elképzeléseinket, nem akarunk innen elmenni.”
A Speedway Miskolc 2008-ban is két nagy nemzetközi viadalt rendezett: az SWC (Csapat Világ Kupa) selejtezőjét és a Páros Európa-bajnokság egyik elődöntőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!