Sport

2015.01.07. 10:17

Vízilabda eredménnyel verték az Újpestet a Jegesmedvék

Miskolc - A Jegesmedvék gólzáporos mérkőzésen győzték le az Újpestet.

Miskolc - A Jegesmedvék gólzáporos mérkőzésen győzték le az Újpestet.A mérkőzés remekül kezdődött miskolci szempontból, hiszen másfél perc elteltével Popovics kitűnő középre adását a pontosan érkező Nagy vágta a kapuba (0-1). Az Újpest nem adta fel, újabb másfél perc múlva ugyanis Tapio közelről egyenlített (1-1). A 4. percben emberhátrányba kerültek a Jegesmedvék, ám még ezt is ki tudták használni, igaz ehhez kellett Pleszkán elképesztő hibája. A miskolciak ugyanis kilőtték a harmadukból a korongot, amelyet a kikorcsolyázó Pleszkán le akart kezelni. Hátrafelé passzolt, de valósággal odaajándékozta a pakkot Nagynak, aki köszönte a lehetőséget, és az üres kapuba húzta a második gólját (1-2).

Ezt követően megpróbált rákapcsolni az Újpest, de csak helyzetekig jutott, Duschek ugyanis jól védett. A 11. percben tovább növelte előnyét a Miskolc: Dudas kék vonalas lövésébe Becze piszkált bele, így a korong védhetetlenül vágódott a hálóba (1-3). A 17. percben Dudas lőtt a palánk mellől kapura, és a nem túl erős lövést a kissé indiszponáltnak tűnő Pleszkán benézte (1-4).

Ismét hátrányos gól

A második harmadegy Hajós kapuvassal kezdődött. A 7. percben ismét emberhátrányban lőttek gólt a vendégek. Roczanov az újpesti térfélen szerzett korongot, majd higgadtan a jobb sarokba lőtt (1-5). A 9. percben Lőrincz nagyon durván lökte palánkra Metcalfe-ot, amiért 5+20 percet kapott, az őt megfegyelmező Boyle pedig 2+2-t. A 12. percben Csanyi húzta meg a jobb oldalon egy védővel a nyakán, majd lehetetlen szögből lőtt, a korong pedig valahogy beszédült Duschek kapujába (2-5). Két perc múlva Tapiotakarásból leadott lövése a lábak között csúszott a hálóba (3-5). Egy perccel a vége előtt Kiss hisztizett ki magának két fegyelmi büntetést, amiért ő is mehetett zuhanyozni.

Ez pólóban is sok

A harmadik harmad egy áthúzódó miskolci kettős előnnyel kezdődött, amelyet a hazaiak kivédekeztek. Utána a Jegesmedvék teljes létszámban is felálltak, beszorították a lilákat, és a 3. percben Dansereau oldalról hatalmas gólt lőtt (3-6).

Ezután két miskolci kiállítást is kihasználtak az újpestiek, Coleman és Tapio révén (5-6). Nagyon nyomott ezután az Újpest, de mégis a Jegesmedvék lőttek gólt. A 16. percben az Újpest térfelén szereztek korongot a Macik, és végül Dansereau bombázott Pleszkán kapujába (5-7). Az utolsó percben- emberelőnyben – még Dudas lőtt elemi erővel a kapuba (5-8).

JEGYZŐKÖNYV

Újpesti TE - Miskolci Jegesmedvék

5-8 (1-4, 2-1, 2-3)

Újpesti jégcsarnok, 270 néző. V.: Mayer, Haszonits, Vas, Székely


Újpesti TE:Pleszkán–Reiter, Mihalik, Zalavári, Lőrincz, Tapio, Dömötör, Virág Cs.,Hegyi, Szabó, Coleman, Elomo, Durak, Tóth, Pichler, Kiss, Turbucz, Csanyi, Garbacz, Gágyor, Sommer,Szabó(k). Edző: Szilassy Zoltán.

Miskolci Jegesmedvék: Duschek –Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen,Becze, Tóth, Dansereau, Láda P., Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Dósa, Fliszár, Bálizs(k). Edző: Majoross Gergely.


Gól:Tapio(3), Csanyi, Colemanill., Nagy(2), Becze, Dudas(2), Roczanov, Dansereau(2),

Kiállítás:21perc (+20 perc Lőrincz, +20 perc Kiss, +10 perc Durak) illetve 18perc (+10 és +20 perc Gőz)


Majoross Gergely: - Szinte pontosan az történt, mint vasárnap. Nagyon jól kezdtünk, kitűnően játszottunk, nagy előnyre tettünk szert, ám utána letértünk erről az útról. A meccs után meg is címeztem pár játékosnak, hogy még ha sokkal vezetünk is, akkor is a csapatért kell küzdeni, és úgy kell játszani, ahogy azt előre megbeszéltük. A győzelemnek persze örülök, mert minden pontra szükségünk van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!