Kresz totó motorosoknak

Akt.:
Kresz totó motorosoknak
Lezárult a B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Borsod Online “motoros KRESZ-TOTÓ-ja”.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2012. eddig eltelt időszakában összességében 6 százalékos balesetszám csökkenésről beszélhetünk, és a halálos kimenetelű balesetek esetében is kedvező tendencia tapasztalható – nyilatkozta az Észak-Magyarország érdeklődésére dr. Lovassyné Németh Mária rendőr alezredes, a B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára. – Az ittas állapotban balesetet okozók száma csökkent ugyan az előző évi adatokhoz képest (-11,3 százalék), de az összes balesethez viszonyított 12,3 százalékos arány viszont még mindig magasabb az országos átlagnál (10,64 százalék). A személyi sérüléssel járó balesetek bekövetkeztének legfőbb okaiban említésre méltó változás nem történt. A balesetek 39 százalékának a hátterében a sebesség nem megfelelő megválasztása áll.

“Motoros KRESZ-TOTÓ”

Kiderült az is, hogy a motorkerékpárosok, valamint a „segédmotorosok” által okozott balesetek azonban – a szezon végéhez közeledve – sajnos emelkedést mutatnak. Éppen ezért a jövőre nézve változatlanul kiemelt feladata a rendőrségnek ezen közlekedő réteg szabályos közlekedésének elősegítése.

– Fokozottabb védelmüket szem előtt tartva, az általuk okozott, illetve elszenvedett balesetek megelőzése érdekében egy-egy KRESZ-TOTÓ kitöltésével szeretnénk felhívni a figyelmet a közlekedés szabályaira. – tette hozzá dr. Lovassyné Németh Mária. – A vetélkedőt az Inform Média Kft. internetes hírportáljával, a Borsod Online közösen szeptember elején kívánjuk lebonyolítani – a közelmúltban lezajlott, és eredményesnek kerékpáros KRESZ-TOTÓ mintájára. A tapasztalatok azt mutatják, hogy van érdeklődés az ilyen jellegű „szellemi tornára”.

A díjakat a két első helyezettnek a B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ajánlja fel.

Az első fordulóban motorosok, a másodikban a segédmotorral közlekedők mérhették fel tudásszintjüket.

Az első forduló megoldókulcsa

A második forduló megoldókulcsa

Játékunk nyertesei:
Motorkerékpár – Kolozsvári Krisztián, Miskolc
Segéd-motorkerékpár – Bárány Dénes, Bükkaranyos

ÉM-JLI
hirdetés


hirdet�s