Friss hírek

2009.10.07. 13:00

Hat hónap börtön a haldokló lányukat imával gyógyító amerikai párnak

<p>Hat hónapig tartó börtönbüntetésre ítéltek egy amerikai házaspárt, akik orvosi segítség helyett az ima erejével próbálták megmenteni haldokló lányukat - írta szerdán a BBC brit közszolgálati adó internetes oldalán. A 11 éves gyerek nem diagnosztizált, de kezelhetõ cukorbetegségbe halt bele.</p>

Dale és Leilani Neumant akár 25 évig tartó börtönbüntetésre is ítélhette volna az ügyükben döntõ, Wisconsin szövetségi államban lévõ bíróság, amely már korábban bûnösnek találta a házaspárt legkisebb gyerekük halála miatt. Vincent Howard bíró arra ítélte a párt, hogy hat éven keresztül évente egy-egy hónapot börtönben töltsenek, "így lesz idejük azon gondolkozni, hogy mit tettek a lányukkal".

A tíz évre felfüggesztett börtönbüntetéssel is sújtott házaspárt kötelezték arra, hogy két legfiatalabb gyereküket legalább háromhavonta egyszer megvizsgáltassák egy nõvérrel,és azonnal orvoshoz kell vinniük õket, ha súlyosan sérülnek. A házaspár fellebbez az ítélet ellen.

A bíró az ítélethozatalkor "nagyon jó emberekként" jellemezte a házaspárt, akik "egy rossz, nemtörõdöm döntést hoztak", hozzátéve: isten embereket is felhasznál arra, hogy õt képviseljék, és azok közül néhányan orvosok.

A csak Kara néven szólított, 11 éves Madeline Neumann 2008 márciusában halt meg a család házának padlóján, miközben szülei, és hittársaik imádkoztak mellette felépüléséért. A mentõket csak akkor hívták, amikor a lány már nem lélegzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!