Emberre támadó patkányok

A johannesburgi rendőrség lefoglalt és a városon kívülre vontatott tizenegy régi autót, mert azokba patkányok költöztek és az állatok már az arra elhaladó járókelőket is megtámadták. A kocsik tulajdonosát kártérítésre kötelezték és a rágcsálóirtást is ki kell fizetnie.

“Szokatlan panaszok” érkeztek a múlt héten a dél-afrikai nagyváros rendőrségére és Soweto külváros helyhatóságához: hatalmas patkányok támadtak emberekre. A bejelentők szerint a rágcsálók az egyik utcában évek óta parkoló, vén kocsikban ütötték fel tanyájukat és esténként már azokat is megtámadták, akik csak elhaladtak az autók mellett.

Szerencsére senkit sem haraptak meg a patkányok, de a rendőrség – miután meggyőződött arról, hogy valóban hatalmasra nőtt példányokról van szó – elővigyázatosságból elvontatta a kocsikat a városon kívülre. A patkányok közben állítólag benn maradtak az autókban.

A sowetói polgármester arra kötelezte a több mint 30 éves, üzemképtelen kocsik tulajdonosát, hogy autónként 525 rand (körülbelül 14 ezer forint) bírságot fizessen a városnak, “a járókelők veszélyeztetése és a városkép csúfítása” miatt.

A hivatal arra is kötelezte a tulajdonost, hogy irtsa ki a patkányokat, aztán pedig adja el a rozoga kocsikat egy roncstelepnek. A rágcsálóirtáshoz szakembereket adnak, de a mérget a kocsik tulajdonosának kell megvennie.Sporthírek