Emberrablás Szíriában – Szijjártó: csütörtök hajnalban érkezhet Szíriába a TEK

  Budapest, 2012. május 2., szerda (MTI) – Várhatóan csütörtök hajnalban érkeznek Szíriába a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai, hogy a szír hatóságokkal együttműködve épségben ki tudják szabadítani az elrabolt két magyar állampolgárt, és biztosítsák hazatérésüket – közölte a miniszterelnök szóvivője szerdán újságírókkal.

Szijjártó Péter emlékeztetett, a TEK egysége már a közel-keleti térségben van.
Tájékoztatott arról is, hogy a tervek szerint csütörtökön Magyarország damaszkuszi nagykövete – a térség kormányzójával együtt – abba a régióba utazik, ahol elrabolták a két magyar férfit.
Arra a kérdésre, lehet-e tudni, hogy az elraboltak valóban a Mol vagy a Mol egyik leányvállalatának alkalmazottai, a szóvivő azt válaszolta: nem rendelkezik felhatalmazással arra, hogy a két magyar férfi bármilyen adatát is közreadja.
Szíriában szombatra virradó éjszaka két magyar állampolgárságú férfit hurcoltak el ismeretlen fegyveresek. Vasárnap Szijjártó Péter azt közölte, hogy a TEK-nek “konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak”, és a rendelkezésekre álló információk alapján azt lehetett feltételezni, hogy a magyarok életét abban a pillanatban nem fenyegette közvetlen veszély. A Külügyminisztériumban az ügy miatt hétfőn válságstáb ült össze.További hírek a Magyarország kategóriából