Emberrablás Szíriában – A magyar nagykövet a kormányzóval együtt utazik a helyszínre

  Budapest, 2012. május 1., kedd (MTI) – Megbeszélést folytatott kedden Damaszkuszban a szíriai magyar nagykövet Samir al Sejkkel, Der iz Zor kormányzójával, akivel abban állapodtak meg, hogy együtt utaznak abba a térségbe, ahol a két magyar állampolgárt elrabolták – közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a felek május 3-án látogatják meg a térséget, céljuk a közvetlen kapcsolatfelvétel azokkal, akik a kutatást, nyomozást vezetik.
Szíriában szombatra virradó éjszaka két magyar állampolgárságú férfit hurcoltak el ismeretlen fegyveresek. Vasárnap Szijjártó Péter azt közölte, hogy a TEK-nek “konkrét értesülése is va n arról, hogy a túszok életben vannak”, és a rendelkezésekre álló információk alapján azt lehetett feltételezni, hogy a magyarok életét abban a pillanatban nem fenyegette közvetlen veszély. A Külügyminisztériumban az ügy miatt hétfőn válságstáb ült össze, amelyben a külügyi tárca, a Terrorelhárítási Központ és más illetékes szervek képviseltetik magukat.