Friss hírek

2010.06.17. 15:29

Szándékosan megrongálták az új metrószerelvényt

<p>Az Alstom Metropolis szerda éjszakai próbafutása során a szakemberek szándékos rongálás jeleire bukkantak az új metrószerelvény utasterében. Az okozott kár mértékétől függetlenül a rongálás veszélybe sodorhatta volna a hetek óta tartó utolsó próbát, és még tovább tolhatta volna a végleges típusengedély megszerzésének határidejét. Az eset súlyossága miatt a BKV Zrt. rendőrségi feljelentést tesz.</p>

Szerdán éjjel a BKV és az Alstom szakemberei megkezdték az aznapi próbafutás előtti szokásos statikus teszteket, és azt tapasztalták, hogy az utastájékoztató rendszer nem kap energiaellátást - tájékoztatott csütörtöki közleményében a BKV. Műszerek segítségével azonnal megkezdték a hiba okának feltárását, amit - ahogy az nem sokkal később
kiderült - szándékos rongálás okozott. Az utastérben lévő egyik villamos elosztószekrényben a csatlakozót valaki szándékosan eltörte. Az ismeretlen elkövető a szigorú biztonsági előírások ellenére feltehetően napközben juthatott be a zárt szerelvénybe - áll a közleményben.

A hibát gyorsan elhárították a szakemberek, azonban az okozott kár mértékétől függetlenül a rongálás jelentős hatást gyakorolhatott volna a jármű tesztelésére, és tovább tolhatta volna a végleges típusengedély megszerzésének határidejét. Tekintettel az eset súlyosságára, a BKV Zrt. haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket, és ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tesz, közlekedés biztonsága elleni bűntett gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!