Helyi sport

2015.06.17. 09:10

MVLC: Erősítés BL-győztessel

Miskolc - Három szerb légióst is igazolt a miskolci pólócsapat első OB I-es évadára.

Miskolc - Három szerb légióst is igazolt a miskolci pólócsapat első OB I-es évadára.

A másodosztály bajnokaként jutott fel a honi férfi vízilabda-bajnokság legmagasabb osztályába, az OB I-be a PannErgy-MVLC együttese. Az OB I/B küzdelemsorozatának zárása után a klub azonnal tárgyalásokba kezdett a kerettagokkal, amelynek az lett az eredménye, hogy az első helyet szerzett együttesből továbbra is a miskolciak kötelékében maradt Bendes Viktor, Hegedűs István, Somlai Tamás, Jakab Dániel, Major Martin, Kovács Zoltán, Kerschbaum Norbert, valamint Benedek Szabolcs, míg Keresztúri Márton, Salamon Attila, Hegedűs Bence, Szilvasán Patrik, Jakab László és Shota Hazui távozott. Bach­ner András szakmai vezető egy a lapunknak két héttel ezelőtt adott interjúban elmondta már, hogy minden bizonnyal kihasználják azt a szabályt, amely lehetőséget ad három légiós szerepeltetésére az élvonalban. Mostanra el is dőlt, hogy kikkel töltik be ezt a keretet.

– Nemzetközi kapcsolatainkat kihasználva jutottunk el Szerbiába, ahol tárgyaltunk három pólóssal, akikkel meg is egyeztünk – árulta el lapunknak Bachner András. – A Radnicski Kragujevácból érkezik hozzánk a 26 esztendős irányító, Marko Petkovic, aki nyert bajnokságot és kupát a török Galatasaray, a montenegrói Budva, valamint a spanyol Barceloneta csapatával, utóbbival 2014-ben elhódította a Bajnokok Ligája-serleget is. Ugyancsak a Radnicskiből jön a bekk-átlövő, 1991-es születésű Milos Milicic, a harmadik vízilabdázó pedig a Crvena zvezda 20 esztendős lövője, Alexandar Njegovan, mindhárman voltak már felnőtt válogatottak. Sokan megkérdezhetik, hogy miként nyílt arra mód, hogy ezeket a játékosokat egyáltalán megkereshessük, nos úgy, hogy az ottani liga fizetésképtelenné vált, ezért a vízilabdázók szabadon igazolhatóvá váltak.

Kapust még keresnek

Ugyancsak friss igazolás az Ausztráliából hazatérő center, Takács János, az egri kétszeres ifjúsági világbajnok, Hornyák Olivér, továbbá a Miskolcon korábban már megfordult kanadai-magyar kettős állampolgár Ronen Gros.

– „Roni” már volt nálunk két esztendővel ezelőtt, a tavalyi évet Kaposváron töltötte, és a póló szempontjából nézve nem számít légiósnak – nyilatkozta róla Bachner András. – Azon dolgozunk jelenleg, hogy első számú kapusunk, Bendes Viktor mellé még egy minőségi hálóőrt hozzunk. A fiatal Benedek Szabolcs ugyan sokat fejlődött az utóbbi időszakban, de neki most még talán sok lenne az OB I-ben való szereplés.

Marad-e a klub, a csapat mellett névadó főszponzorként a PannErgy Zrt.? – kérdeztük még ezt is Bachner Andrástól.

– Köszönjük az eddigieket, minden reményünk megvan arra, hogy ez a kapcsolat a jövőben is folytatódjon. Ezen kívül azt is szeretném elmondani: Miskolcon több elsőosztályú csapat van, a póló egy új szegmens, új résztvevő, amely hétről hétre élményeket fog adni az uszodába vélhetően nagy számban kilátogató publikumnak, egyrészt azért, mert olimpia és világbajnokok ellen fogunk küzdeni, másrészt remélhetőleg a saját sikereink okán.

 

Július 14.: válogatott meccs Miskolcon

A PannErgy-MVLC együttese hivatalosan július 13-án kezdi el a felkészülést a 2015/2016-os szezonra. Másnap, július 14-én rendezik meg a Miskolctapolcai Strandfürdőben a Magyarország – Ausztrália férfi válogatott felkészülési összecsapást, amely előtt – a tervek szerint – a szövetség képviselői hivatalosan is átadják majd az OB I/B megnyeréséért járó aranyérmeket a csapat tagjainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!