Emberölés Kazincbarcikán

Akt.:
Kazincbarcika – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy kazincbarcikai férfival szemben.

A nyomozás elsődleges adatai szerint június 17-én a késő esti órákban előzetes szóváltás után a 45 éves elkövető szerelemféltésből egy kazincbarcikai ingatlan kertjében olyan súlyosan bántalmazta volt élettársát, hogy az 51 éves nő a helyszínen életét vesztette.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai bravúros nyomozásának eredményeként egy órán belül sikerült elfogni az elkövetőt.

A bűncselekmény elkövetésének pontos körülményeit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja. A beismerő vallomást tett 45 éves kazincbarcikai férfit a hatóság őrizetbe vette, egyben kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatásának bíróság elrendelését – tájékoztatta a Borsod Online-t Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa.

Információs háttér

A Büntető Törvénykönyv szerint, aki mást megöl, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.