Emberi maradványokat találtak Steve Fossett lezuhant gépének roncsai között

Emberi maradványokat találtak Steve Fossett lezuhant gépének roncsai között
Emberi maradványokat találtak a nyomozók a bő egy éve eltűnt milliomos kalandor, Steve Fossett repülőgépének roncsai között Kalifornia keleti hegyvidékén.

Mark Rosenker, az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal (NTSB) ügyvezető elnöke közölte, hogy a mentőalakulatok “nagyon kis” mennyiségű emberi maradványra bukkantak a roncsok között. Az emberi maradványokat DNS-vizsgálatra továbbítják a helyi igazságügyi orvosszakértőhöz.

Steve Fossett tavaly szeptember 3-án emelkedett a levegőbe kisgépével egy nevadai ranchről, majd a gépnek nyoma veszett. A hatóságok annak idején hetekig kutattak a dúsgazdag kalandor nyomai után, de nem jártak sikerrel, nem akadtak az eltűnt gép roncsaira. A milliomost 2008 februárjában hivatalosan is halottnak nyilvánítottak.

Egy hegymászó a minap talált rá a 63 éves korában eltűnt üzletember igazolványaira és egy ruhadarabjára, továbbá ezer dollárnyi készpénzre a Sierra Nevada hegyvonulat keleti oldalán fekvő Mammoth Lakes település közelében, egy cserjésben. Kisvártatva a hatóságok megtalálták a gép roncsait is. A hegymászót képviselő helyi ügyvéd szerint Fossett maradványait valószínűleg nem fogják megtalálni. Mint elmondta, korábban több ízben előfordult, hogy a hegyvidéken szerencsétlenül járt emberek tetemét az ott élő nagyvadak, medvék vagy pumák megették.

Forrás: 5perc.hu

Kapcsolódó cikkek: