Emberhús nem égett a hernádvécsei ravatalozóban

Emberhús nem égett a hernádvécsei ravatalozóban
Hernádvécse – A faluból származó információval szemben sem élő, sem halott személy nem égett meg Hernádvécsén a június 6-án kigyulladt helyi ravatalozóban. 

A ravatalozó tetőszerkezete kapott lángra még 10 nappal ezelőtt Hernádvécsén, A riasztás követően az Encsi Tűzoltóság vonult fecskendős autókkal a helyszínre és oltották el a tüzet.
A tűzvizsgáló megállapította, hogy elektromos zárlat okozta a bajt, szándékos gyújtogatás fel sem merült.

Tíz nappal a tűz után értesítette a Borsod Online szerkesztőségét Hernádvécséről az egyik Olvasónk, hogy azt beszélik a tűzoltók a hamuban égett húst találtak, szerintük valaki bent éghetett. Az encsi tűzoltóságnál és rendőrségnél is utánajártunk a Hernádvécséről származó feltételezésnek. A tűzvizsgáló és rendőrkapitány is határozottan cáfolta az információt. Kijelentették, hogy a romok alatt a parázsban nem volt égett húsmaradvány, amit meg kellett volna vizsgálni, hogy kitől és mitől származik. Így egyértelmű, hogy sem élő személy, sem a ravatalozóban lévő elhunyt személy nem égett meg.

Vis major keretből

A leégett ravatalozóból már mindent kitakarítottak. Keddi ottjártunkkor csak az égre tátongó falak látszódtak. Megégett szarufákat, egy-két faszén foszlányt és a padlóból maradt szőnyegmaradványokat lehetett szemrevételezni.

Találkoztunk olyan falubelivel, aki szintén azt állította, hogy ember égett meg a ravatalozóban.
Kovácsné Orosz Zsuzsanna polgármester azonban cáfolta ezt a híresztelést. A tűzoltóságtól kapott iratot, mutatta, amelyben leírják, hogy elektromos hiba okozhatta a tüzet. Azt tervezik, hogy vis major keretből hozzák helyre a ravatalozót.

A polgármesteri hivatal folyosóján két nagyobb kandelláber állt, de egy műhelyben még néhány megmaradt eszközt is tárolnak. Éppen a keddi napon a vis major kerettel rendelkező szakemberek látogattak a településre, akik felvételeket készítettek a helyszínen. Nemcsak a tetőszerkezetet, és a nyílászáró berendezéseket kell pótolni, hanem egy úgynevezett kétkoporsós hűtőtárolót is az elhunytak számára. Összeségében mintegy 2-3 millió forintot tesz ki a rendbehozatal.

Kapcsolódó cikk: