Embercsempészt és madárcsempészt fogtak Röszkén

Egy szerb férfit próbáltak átcsempészni a szerb-magyar határ röszkei átkelőjénél. A sofőr, aki vasárnap hajnalban érkezett a határhoz, a hátsó ülés előtt a padlón rejtette el nyugatra tartó ismerősét úgy, hogy egy pokrócot terített rá, majd két kisgyermekét ráfektette.

Varga Éva, a VPOP Dél-Alföldi Regionális Igazgatóság sajtóreferense a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a vámosok azonnal kiszúrták az útlevél nélkül utazó férfit.
Az osztrák rendszámú mikrobusz szerb sofőrje ellen embercsempészés miatt indult eljárás, az illegális határátlépőt pedig a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóságra vitték, ahol idegenrendészeti őrizetbe került.

Ugyancsak Röszkénél vasárnap délelőtt egy német madárcsempész bukott le. A férfi autójának csomagterében élő egerésző ölyvet próbált Németországba csempészni, de a vámosok meghallották a madár motoszkálását. A férfi a védett madarak szállítására előírt engedélyekkel nem rendelkezett, ezért a vámosok természetkárosítás miatt feljelentést tettek ellene a Szegedi Rendőrkapitányságon.

A 10.000,- Ft. eszmei értékeű egerésző ölyvet a vámhivatal lefoglalta és átadta a Szegedi Vadasparknak.