Ember az emberért

Kazincbarcika – Elnézőbbek mostanság a kazincbarcikai éjjeli menedékhelyen is, amely elvileg 50 ember befogadására alkalmas, de emeletes ágyak és matracok beállításával vasárnap már 74-nek biztosítottak helyet, s úgy vélik, a hideg fokozódtán egyre többen lesznek.

 Arra, hogy az otthonában se fagyjon meg senki, az önkormányzatok, illetve a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatok ügyelhetnek – leginkább azokra, akik eddig is „képben voltak”. Ám a menedékhely munkatársának véleménye szerint a legtöbbet a lakókörnyezetben élők tehetnek: ember az emberért. Akinkek a szomszédságában idős, beteg ember él, figyeljenek rá, s ha kell, nyújtsanak segítséget, hogy átvészelhesse e hideg-rideg napokat! – szólt az intelme.

Csősz Béláné, a kazincbarcikai Szociális Központ igazgatója megerősítette: fokozottan odafigyelnek gondozottjaikra, s minden jelzésre reagálnak, érkezzen az a rendőrségtől, a polgárőrségtől vagy bárkitől. Aki olyan állapotban van, hogy rendkívüli támogatásért sem tud folyamodni, ahelyett eljárnak. Akit a boltba járástól is féltenek, ahelyett bevásárolnak, az ebédet házhoz viszik neki. A többieket arra biztatják, hogy nappal legalább pár órát melegedjenek a szociális intézményeikben.

ÉM-SZK