ÉMÁSZ: a gyerekek ajándékával a jövőért

Akt.:
ÉMÁSZ: a gyerekek ajándékával a jövőért
© Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc, Encs – Elképzelhetetlenül nagy örömöt szerzett az ELMŰ-ÉMÁSZ a perei óvodásoknak is.

„Ne vesszenek el fiatal tehetségeink!” – ezzel a jelszóval folytatta az ötödik éve megkezdett hagyományt az ELMŰ-ÉMÁSZ: az év végi ünnepi időszakhoz közeledve adományokkal és nagyszabású jótékonysági akciókkal támogatja a rászorulókat.

Nagyobb esély

A társaságcsoport ezúttal a nehéz sorsú fiatal tehetségekre koncentrált, és nagyrészt azoknak az intézményeknek nyújt anyagi támogatást, amelyek küldetésüknek tekintik a tehetséggondozást.

Tudják: a tehetség nem társadalmi helyzet kérdése, azonos arányban bukkan fel a leggazdagabb és a legszegényebb családokban. Fontos azonban, hogy minél korábban felismerjék, mert a különleges képességekkel megáldott fiataloknak – megfelelő támogatás mellett –, így lesz nagyobb esélyük arra, hogy sikeressé váljanak.

21 gyerek, 21 csomag

Nógrád és Heves megye után csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei intézményeket ajándékoztak meg.

Az Észak-Magyarország karácsonyi Segítünk akciójához (nem először) csatlakozva az igazgatótanács úgy döntött: a perei óvodát 500 ezer forinttal támogatják, ezen felül a társaságcsoport vezetői vállalták, hogy teljesítik minden gyermek személyes vágyát, s azt egyenként vásárolták meg.

A gyerekek műsora után dr. Friedrich Wilhelm Knebel, hálózati ügyekért felelős igazgatósági tag átadta az említett összeget jelképező csekket, amelyet az óvoda a játszótér fejlesztésére fordít. A gyerekek nagy önfegyelemmel tűrték a fotózkodást is, majd végre előkerülhettek a díszcsomagokból a vágyott játékok, könyvek is.

Szalóczi Katalin


Pénzadomány Miskolcon és Encsen is

Miskolcon dr. Friedrich Wilhelm Knebel 3 millió forint összegű pénzadományt adott át Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén működő, tehetséggondozással foglalkozó 10 oktatási intézménynek az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport nevében. Az eseményen az intézményvezetők mellett többek között Demeter Ervin, megyei kormánymegbízott is jelen volt.Ezt követően Encsen ajándékokat kaptak a környéken élő árva és félárva gyermekek, melyeket a társaságcsoport vezetői szintén egyenként, személyre szólóan vásároltak. Továbbá 500 ezer forint pénzbeli támogatást is nyújtottak a körzetben élő tehetséges, de rászoruló gyermekek fejlesztését, oktatását végző intézmények támogatására. Az adományozáson részt vesz dr. Ódor Ferenc, az Encsi Járási Hivatal Vezetője, Szeles András, Encs polgármestere is.