ÉM-vita Lillafüredről, szerdán a Palotaszállóban

Az idén 75 éves Palotaszállóban rendezi meg az Észak-Magyarország szerdán délután Lillafüred-fórumát, az ÉM-vitát.

Szép kiadány készül az évfordulóra: hetvenöt éve adták át a lillafüredi Palotaszállót. Itt, a Hotel Palotában rendezzük meg holnap délután 5 órától azt a vitát, amelyre sokakat meghívtunk – olyanokat, akikről úgy gondoltuk, tudnak válaszolni a kérdésekre –, és amelyre meghívjuk a BOON látogatóit, az Észak olvasóit is.

Valószínűleg ahányan vagyunk, csaknem annyiféle Lillafüredet szeretnénk, de persze csak egyféle lesz. Van, aki száműzné az autókat – nem beszélve arról, hogy még több parkoljon ott! –, ellene van új épületek, vendégcsalogató intézmények (szálloda, rockmúzeum) létesítésének, félti a természetet, a környezetet. Más elképzelhetetlennek tartja a jelenlegi állapotot, a változatlanságot, üdvözli a lehetőséget, amit például egy új szálloda, valamint a rockmúzeum teremt, örül a több odalátogatónak. Persze, ő is félti a természet értékeit.

Lehet-e olyan Lillafüredünk, ahol mindenki jól érezheti magát? Tett-e eleget a város(vezetés) – évek, évtizedek alatt – azért, hogy Miskolcnak ez az éke barátsággal fogadjon mindenkit, úgy, hogy az ott élők se lássák kárát a forgalomnak?

Mi legyen a közlekedéssel? A Szinvával, amely olykor kiszárad. Valóban ritkán viszik el a szemetet Lilláról? Legyen vagy ne legyen a „Bükk kapuja”? No és, hogy még libegőt is tegyenek a Bükkbe? Lillafüred és Fehérkőlápa közé?

A kérdések AZ Észak Agorán is megfogalmazódtak, sok más mellett.

Kíváncsiak vagyunk látogatóink véleményére, kíváncsiak a városvezetés – jórészt ismert – terveire, nem utolsósorban arra, hogy ezek a tervek mennyire vannak „kőbe vésve”, mennyire nyerik el a köz tetszését

SzG

Amit a vitáról tudni kell:
Időpont:
szeptember 14. (szerda) délután 5 óra

Helyszín:
a Hotel Palota

Akik ott lesznek:
Fedor Vilmos alpolgármester,
Horváth Ottóné, a terület önkormányzati képviselője,
Kovács Attila lillafüredi vállalkozó, az ÉM-Agora egyik levelezője,
Puskás Péter építész, a rockmúzeum tervezője,
az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség illetékese,
az Ökológiai Intézet munkatársa,
az erdészet képviselője
Pető Béla, a Palotaszálló igazgatója,
Seresné dr. Hartai Éva, a Lillafüred Alapítvány kuratóriumi elnöke
Mátrai Imre, a LÁEV vezetője
Braun Csaba, az MVK Rt. marketingcsoport-vezetője

A vitát vezeti:
Szabados Gábor újságíró

Akik kérdeznek:
a jelen levő Észak-olvasók, BOON-látogatók